Over Khing

Khing Njoo (1958)

Ik ben in Indonesië geboren en op zevenjarige leeftijd met mijn ouders en zusje naar Nederland gekomen. In 2004 kwam ik in aanraking met het Daoïsme. Hoewel ik de Daoïstische beginselen van huis uit niet heb meegekregen, voelde het voor mij als thuiskomen. De natuurlijke eenvoud van de oefeningen en ruimte voor het vinden van een eigen weg, spraken me erg aan. Ik heb lessen gevolgd bij verschillende (inter)nationale Healing Tao docenten en sinds 2016 bij Robert Peng. 

In 2009 ben ik begonnen met lesgeven in Qigong en Dao Meditatie. In 2019 ben ik, na een spirituele reis door Bali, gestart met het organiseren van Paradijswandelingen: om de natuur dichtbij te ervaren.

Khing Njoo

Ervaring

Ik heb twintig jaar als huisarts gewerkt. Daarnaast heb ik aan de Erasmus Universiteit onderwijs gegeven op het gebied van het bewegingsapparaat. Mijn promotieonderzoek had lage rugpijn als onderwerp.
In mijn vrije tijd volg ik al jaren lessen moderne dans en Tai Chi Chuan. Daardoor heb ik een geoefend oog ontwikkeld voor de houding, samenhang en structuur van het lichaam. 

Ook houd ik van wandelen door bossen en fotograferen van het licht. Daardoor is gedetailleerd kijken en waarnemen mijn tweede natuur. 

 

Inspiratie

De levenslust en wijsheid van de Daoïsten hebben mij geïnspireerd om Zachte-kracht lessen te gaan geven. Qigong als een reis door ons innerlijk landschap. Paradijswandelingen als een manier om de natuur om ons heen dichtbij te ervaren.

Opleidingen

2022 – Shinrin Yoku Basic Practitioner (Devon, UK)
2019 – Teacher training Robert Peng Qigong (Lenox, MA)
2018 – Fascia Fit trainer (Fascia Fit)
2017 – Associate instructor Healing Tao Basic (Universal Healing Tao)
2016 – (Zelf)Compassietrainer (See true/I AM)
2011 – Mindfulness MBCT trainer (See true)
2010 – Innerlijke glimlach en helende klanken (Dirkje Veltman)
2009 – Tao Yin instructeur (Universal Healing Tao Nederland )