Qigong

Meer ontspanning met minder inspanning

Qigong is een soort meditatie in beweging. Met langzame herhalende bewegingen komt je aandacht in je lichaam. Door een rustige ademhaling komt je geest tot rust. Qigong bevordert je fysiek, emotioneel en mentaal evenwicht en weerbaarheid.

Uit China

Qigong is een praktische bewegings- en meditatieleer uit China. Het bestaat waarschijnlijk al meer dan 4000 jaar. Vroeger werden de oefeningen in het grootste geheim doorgegeven aan alleen een selecte groep mensen in tempels en elite aan het keizerlijk hof. Pas na de culturele revolutie werd Qigong geïntroduceerd bij de gewone Chinese bevolking. Qigong werd snel populair als gezondheidsoefening en massaal in parken beoefend.

In de tachtiger jaren is het naar het westen gekomen. Eerst als oefeningen voor gezondheid of verdieping van de martial arts beoefening. Daarna ook als een pad tot zelfheling en zelfontwikkeling. 

Oefenen met Qi

De training is gebaseerd op principes van de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) en de interne alchemie. Qi staat voor het Chinese concept van levensenergie. Gong betekent de kunst of vaardigheid of oefening. Samen betekent het dus: oefenen met levensenergie. Het wordt soms ook als Chi kung of Chi gong geschreven.

Gezond bezig zijn kostte me nog nooit zo weinig moeite (of zweet) 😉.
Sylvia D.

Welke vorm?

Zoals Tai Chi diverse vormen en stijlen kent, zo bestaan er ook vele vormen van Qigong. Bij Studio Zachte-kracht krijg je les in Robert Peng Qigong en basis Healing Tao

Voor wie

Qigong werkt goed om je bewust te worden van opgebouwde spanning en stress. Als je energieverlies, onevenwicht of blokkades in je leven ervaart, kun je baat hebben bij deze lessen. Met speelsheid en verbeelding maak je diep contact met de wijsheid van je lichaam en je interne organen.

De lessen zijn geschikt voor alle leeftijden en fysieke condities. Toegankelijk voor iedereen met een ademend lichaam en een open nieuwsgierige geest.

Qigong moet je ervaren. Erover lezen of praten, is niet te vergelijken met het zelf doen, het zelf ondergaan. Kom een keer een proefles volgen.